Za najbolju ponudu privremeno postanite online predator

tele2-web-shopPredator po web shopovima. Tele2 kao operater oduvijek je, barem u smislu ponude uređaja na bonove, išao u dva ekstrema. S jedne strane kod njih se uvijek može kupiti iznimno dobar uređaj za malo novca, ali s druge strane naplaćuju nevjerojatno visoke iznose za zastarjele uređaje kojima cijena nije mijenjana još od samog izlaska.

Kad su sniženja u pitanju, rade drastične rezove cijena na određenim uređajima, kao što je primjer s Alcatelovim One Touch Star modelom (AMOLED zaslon) koji se s 945 kuna srozao na svega 345 kuna (jedno kratko vrijeme je bio i za stotinu kuna jeftiniji od toga), ili još bolji primjer, Alcatel One Touch Idol, uređaj koji je od samog izlaska nosio cijenu od 1500 kuna, da bi nedavno ista pala na svega 545 kuna! Slično je i s uređajem Tele2fon V5 i dr. (napomena, u poslovnici sam se raspitao, čini se da navedenih uređaja nema više na lageru, odnosno sve je rasprodano, stoga sretno ako naletite na kojeg).

Ako kod njih kupujete novi mobitel, treba često provjeravati web stranicu jer kao što vidite, cijene određenih uređaja režu se preko noći za 1000 kuna pa i više.

Druga zanimljiva stvar kod ovog operatera jeste zadržavanje visokih cijena zastarjelih mobitela, iako možda ne vrijede niti jednu trećinu navedenog. Nevjerojatni ZTE Blade III, uređaj izašao 2012. godine s hardverom iz 2010. do nedavno je stajao skoro 1000 kuna, ZTE Grand X Pro drži se na oko 1800 kuna, a legendarni, međutim ipak daleko zastarjeli LG L9 stoji 2145 kuna u web shopu. Ne L 9 II, niti L90, već LG Optimus L9 (P760).

Sve ovo podsjeća me na trgovinu elektroničke robe u malenom mjestašcu, gdje u izlogu stoji prašnjava, te ispranih boja kutija godinama starog Garminovog ili sl. GPS uređaja za auto, po nevjerojatnoj cijeni od 6000 kuna (nije se prodao, nabavna je bila skupa, pa nek stoji?).

Ono što želim reći, Tele2 je izvrstan operater kad je kupnja mobitela u pitanju, problem je u tome što možete proći nevjerojatno dobro ili nevjerojatno loše, a sve ovisi o vašem znanju o mobilnim uređajima, pratite li trendove, provjeravate li ponudu dovoljno često i naravno, treba vam nešto sreće (imate li novca u trenutku dok je na akciji odlična ponuda?).

Navedeno se ne odnosi samo na Tele2, iako vjerojatno ponajviše na njih. Kupujete li novi mobitel kod operatera, pričekajte pravi trenutak, pratite web shop i gledajte kojim uređajima cijene fluktuiraju. U Simpi ćete jedan dan moći kupiti Huawei Ascend Y530 za 948 kn a drugi dan za 548 kuna, ili možda Sony Xperiu E4g za 948 kuna odnosno 798 kuna isti dan predvečer. Slično je s BonBon mrežom, VIP-om odnosno Tomato operaterom.

simpa-web-shop

Tko nedostaje? 🙂

Malo igre mačke i miša između vas i operatera te hvatanje najbolje ponude moglo bi vas zabaviti daleko više umjesto impulzivne kupnje. Zašto ne bi uštedjeli 200, 300, 500 ili više kuna ako možete? Članak se odnosi naravno na one koji kupuju uređaje kod operatera, često sa start paketom koji sadrži broj, nešto sitno kuna na računu te vam je uređaj zaključan (ponekad se dogodi da određena serija bude otključana, ehm, dogodilo se prije nekoliko godina meni).

Ugodna kupnja! 🙂

Leave a comment